Internationaal team

Voor internationale projecten bundelt Temp.architecture de krachten met het in New York gevestigde Efficiency Lab. Samen hebben ze ervaring met ambitieuze gerealiseerde projecten in Europa, Azië, Noord- en Zuid-Amerika.

Partners

Maarten van Tuijl (1972, Amsterdam) is architect, publicist en expert voor het EU-programma URBACT. Daarnaast is hij gastdocent aan de Technische Universiteit Delft en een aantal academies.

Maarten studeerde af als Master of Science in Advanced Architectural Design aan Columbia University in New York. Na gewerkt te hebben voor Rafael Vinoly, Dok architecten en UN Studio, werkte hij tot 2011 samen met de Japanse architect Naoko Hikami bij na-ma architecture aan verschillende projecten. 

Maarten is lid geweest van het Nederlandse Herbestemmingsteam en Lead Expert voor het URBACT suburbane netwerk. Hij werkte nauw samen met Lead Partner Antwerpen, Oslo, Wenen, Düsseldorf, Area Metropolitana Barcelona, Brno, Casoria, Baia Mare en Solin aan de transformatie van hun naoorlogse stedelijke gebieden. 

Maarten zoekt graag samen met anderen naar de meest geschikte oplossing voor complexe uitdagingen, waarbij ook leefbaarheid en schoonheid belangrijke doelen zijn.

Tom Bergevoet (1972, Utrecht) is architect, onderzoeker en schrijver. Na het behalen van zijn Master in Architectuur aan de Technische Universiteit Delft.

Tom werkte voor SANAA (Tokio), OMA, Architectenbureau Koen van Velsen en Architectuurstudio Herman Hertzberger, waar hij meewerkte aan het ontwerp van het multifunctionele muziekcentrum Tivoli Vredenburg in Utrecht. 

Tom is gastdocent aan de faculteit Architectuur en Gebouwde Omgeving van de Technische Universiteit Delft en de Academie van Bouwkunst van de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten. 

Tom gelooft dat goede architectuur op vele manieren bijdraagt aan haar omgeving, door betekenis te geven aan de openbare ruimte, sociale en ecologische netwerken te versterken, een bescheiden ecologische voetafdruk achter te laten en, last but not least, zeer gewaardeerd te worden door haar gebruikers. In samenwerking met andere ontwerpers en onderzoekers.

Aybars Asci, voorzitter en oprichter van Efficiency Lab for Architecture, is een voorstander van onderzoeksgericht ontwerpen dat conceptuele helderheid combineert met analytische processen zoals het gebruik van algoritmische hulpmiddelen en het modelleren van gebouwprestaties.

Als praktiserend architect heeft hij bijna 20 jaar ervaring en werkte hij in New York, Londen en Ankara aan projecten in Noord-Amerika, Centraal-Amerika, het Midden-Oosten en Azië.

Als voormalig ontwerpdirecteur van Skidmore, Owings & Merrill LLP gaf hij meer dan 14 jaar leiding aan multidisciplinaire teams voor complexe grootschalige projecten en was hij lid van de leidinggevende groep van het bureau met financiële, juridische en operationele verantwoordelijkheden, waaronder de ontwerpleiding van het kantoor in Londen.
Als uitvinder is hij in het bezit van een Amerikaans patent voor een high performance behuizingssysteem (Patent # 9003727; goedgekeurd op 4-14-2015).

Als docent heeft hij seminars en studio’s gegeven over efficiëntie, hoogbouwontwerp en milieusystemen aan The City College of New York, Cornell University, Pratt Institute en Northeastern University.

Als milieuactivist heeft hij op ontwerp- en beleidsplatforms gepleit voor milieubewustzijn. Hij is bestuurslid van het Center for Urban Disaster Risk Reduction & Resilience (CUDRR+R).
Aybars heeft een Master of Science in Advanced Architectural Design van Columbia University.

 

Robert Geerlings studeerde rechten in Amsterdam en in New York, was partner bij een groot internationaal advocatenkantoor en heeft, na een praktijkperiode van 5 jaar in New York, nu al geruime tijd zijn eigen rechtspraktijk in Amsterdam.

Nevenfuncties: Voorzitter Sportraad Amsterdam (2008-2017), Bestuur Amsterdam Economic Board en lid Raad van Advies Topsport Amsterdam (2008-2015).